top of page

Healer

I believe, you're my Healer. Ik zong het een aantal jaar geleden, met een nieuwe overtuiging en een nieuw verlangen. Het was niet voor het eerst dat ik aan God vroeg om mij te genezen. En een hele tijd was ik er ook mee gestopt. Moe van het wachten. Ik was het zo zat om pijn te hebben. Al meer dan 20 jaar had ik chronische pijn in mijn hoofd, mijn nek, mijn bekken. Na een late dienst op mijn werk kon ik standaard niet slapen van de pijn in mijn lichaam. En die diensten had ik al 20 jaar zo 2 keer in de week. Er was geen dag dat ik opstond zonder pijn of de bijbehorende vermoeidheid. En ik was er zo klaar mee. Ik werd belemmerd in mijn doen, maar ook in mijn zijn. En toen dat lied. Er werd vanaf het podium op een conferentie gezegd dat je het mocht zingen met je hand op de plek waar je genezing nodig had. Ik kwam handen tekort als je bedenkt waar ik allemaal pijn had. Maar ik koos een plek en zong uit mijn hart. I believe, You're my healer. I believe, You are all i need. Wat niet had kunnen bedenken was dat God zou beginnen met het genezen van mijn emoties. Ik werd altijd kribbig als ik gebed vroeg en mensen baden om ontspanning, rust, vrede. Ik had pijn! Dàt wilde ik niet! Inmiddels heb ik veel geleerd als het gaat om de connectie tussen mijn lichaam, mijn mentale gesteldheid en het geestelijke. Ik begrijp ook nog veel niet! Maar in mijn eigen leven heb ik ontdekt dat er zoveel onzichtbare lijntjes zijn tussen wat er gebeurd in mijn lichaam als reactie op wat er plaatsvindt in mijn hoofd.

Er is een connectie in hoe mijn lichaam reageert op waar ik bang voor ben, boosheid over heb, onveiligheid ervaar. Deze connectie was al zolang "normaal" in mijn lichaam dat het ook al jaren duurt om hierin te herstellen. Maar herstel is er. Mijn herstel begon toen ik mijn pijn overgaf aan God en zong. I believe, You're my healer.

Het is misschien inmiddels wel 10 jaar geleden, ik kan me het precieze jaartal niet herinneren. En er is nog veel pijn - fysiek en emotioneel - geweest in de tussentijd. Er is veel tijd overheen gegaan. Maar mijn pijn overgeven aan mijn Vader in de Hemel, is het beste wat ik heb kunnen doen in mijn leven. Ik wil niet generaliseren, jouw situatie tekort doen, jouw pijn in het hokje "gekoppeld aan" plaatsen. Jouw pijn is reëel. Jouw pijn is echt en jij hebt daarmee te dealen. Of het nu fysiek is of mentaal. Dat is een zware last. Ik weet niet wat het is wat Hij jou wil geven. Hoe jouw weg zal

gaan. Ik weet wel wat ik geloof. Hij is alles wat ik nodig heb.


In pijn, door pijn heen en in herstel van pijn. En ik hoop vandaag dat jij Hem durft toe te laten in jouw situatie. Dat je, ondanks dat je niet weet hoe het verder gaat, durft te zeggen. I believe, You're my healer. I believe, you are all i need. I believe, You're my portion. I believe, You're more then enough for me. Jesus You're all i need.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page