top of page
CarlineVisser_HD_6.JPG
Carline Visser, coach voor christelijke vrouwen

welkom

scroll

Welkom bij Carline Visser, praktijk voor christelijke coaching. Leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen!

In mijn praktijk coach ik vrouwen met een christelijke achtergrond. Lees vooral verder als je meer wil weten over coaching of als je benieuwd bent naar mijn blogs.

Coaching 

Untitled

Coachingstraject

Er kunnen verschillende redenen zijn om een coachingstraject in te gaan. Vaak merk je dat je iets wilt veranderen in je dagelijks leven, dat je ergens niet tevreden of zelfs ongelukkig over bent. 

 

Je kunt datgene waar je tegenaan loopt niet altijd veranderen of beïnvloeden, maar je kunt wel beïnvloeden hoe je er naar kijkt. Kleine stappen of veranderingen van inzicht kunnen daarin grote vooruitgang geven. In een coachingstraject krijg je nieuwe inzichten waardoor je deze stappen kunt nemen. De vraagstelling, interventies en verwerking tussen de sessies in spelen hierbij een belangrijke rol.

Soms merk je in het proces dat het nodig is om wat meer tijd te nemen voor onderliggende emoties of patronen. We nemen in dat geval wat meer ruimte tijdens het traject om hierdoorheen te werken zodat je weer op een gezonde manier kunt bouwen aan bijvoorbeeld relaties, grenzen en manieren van communiceren.

Untitled

Coachingsvraag

In een coachingstraject kijk ik met jou naar je coachingsvraag. Het kan zijn dat je heel duidelijk merkt dat je ergens tegenaan loopt. Misschien heb je al een duidelijke vraag en kun je precies omschrijven waar je graag verandering in wilt.

 

Het kan ook zijn dat je (nog) geen duidelijke, specifieke vraag of doel hebt, maar wel merkt dat je ergens tegenaan loopt in je leven of niet verder komt op bepaalde gebieden.

 

Het is niet erg als je geen vraag kunt formuleren. In de gesprekken maken we je coachingsvraag en/of doel concreet.

IMG20220524190210.jpg

Je kunt bij mij terecht als je te maken hebt met ...

 • Spanningsklachten of burn-out gerelateerde klachten

 • Het ervaren van onrust waarvan je niet goed weet waardoor het veroorzaakt wordt

 • Veranderingen in je leven waarbij je merkt dat je de koers niet meer zo duidelijk hebt

 • Moeilijk je grenzen kunnen voelen en/of aan kunnen geven

 • Blokkeren of stress bij het maken van keuzes

 • Omgaan met chronische pijn of vermoeidheid

 • Moeite hebben om de ballen in de lucht te houden in jouw werk, gezin of op een andere manier 

 • Je geïsoleerd voelen, omdat jouw partner of jijzelf een verantwoordelijke rol hebt in het leiderschap binnen een kerkelijke gemeente

 • Een kind, partner of ouder waar jij voor zorgt of zorgen over hebt en weinig ruimte voelt om te kunnen ontspannen in deze situatie

 

Natuurlijk kan ik hier niet alles beschrijven waar jij mee te maken hebt. Neem gerust contact op als je twijfelt of coaching iets voor jou is in jouw situatie op dit moment.

Untitled

Hoe werkt het?

Onze eerste afspraak is een kennismakingsgesprek. In dit gesprek leren we elkaar wat beter kennen en kunnen we beiden ervaren of er een klik is. Als jij besluit om het traject met mij als coach in te gaan en als mijn werkwijze aansluit bij jouw coachingsvraag, plannen we een vervolg gesprek in.

 

Hoe lang een traject zal duren wordt bekeken in de intake fase. Als je ergens verandering in wilt zien vraagt het om een investering in tijd. Gewoonlijk zullen de sessies rond de 8 à 10 keer plaatsvinden. Het kunnen er ook meer of minder zijn. Dit bespreken we natuurlijk met elkaar.

 

De gesprekken vinden plaats in Berkel en Rodenrijs (Zuid-Holland), in een gespreksruimte in het gebouw van de Wijnstokgemeente aan de Rodenrijseweg 295 . 

20220815_165411.jpg

Tarieven & vergoeding

Een sessie voor particulieren kost € 75,- per 60 minuten. 

 

Coaching wordt doorgaans niet vergoed door de zorgverzekering. Er zijn wel andere mogelijkheden om jouw coachingstraject vergoed te krijgen.

 

In een aantal cao's is er een mogelijkheid tot vergoeding opgenomen. Als dit voor jou niet toepassing is, dan kan  bij de werkgever een aanvraag worden gedaan om de kosten van het coachingstraject vergoed te krijgen vanuit het opleidingsbudget of als preventie ziekteverzuim.  

Ik maak graag een offerte op maat met de in deze situatie geldende tarieven.

 

Voor particulieren en ondernemers met een minimum inkomen, is overleg over het tarief of betalingsregeling mogelijk.

 

Voor studenten hanteer ik een gereduceerd tarief van

€ 35,- per 60 minuten.

Kracht-en-Rust

 

 

Kracht & Rust

 

Samen met coach Samantha Huizinga geef ik workshops vanuit het programma Kracht & Rust. Een programma voor vrouwen die vanuit een christelijke basis hun veerkracht willen vergroten en meer willen leven vanuit innerlijke rust.

Het programma bestaat uit 4 workshops. Daarnaast is er de mogelijkheid om in te schrijven voor het verdiepingstraject.

De workshops en het verdiepingstraject sluiten op elkaar aan en bieden samen een compleet traject dat bijdraagt aan het (her)vinden van een gezonde balans in je leven.

Regelmatig zetten we de workshop Kracht in Rust op de agenda. Deze workshop gaat over rust en ontspanning en staat gepland op 23 maart 2024. Hier lees je er meer over. 

De data van de andere workshops zijn op aanvraag. Heb je interesse in het programma, stuur dan even een berichtje naar info@carlinevisser.nl. Dan nemen wij contact met je op!

 • Instagram
Kracht & Rust, een programma voor christelijke vrouwen die willen leven vanuit innerlijke rust

Alexandra, 44 jaar

Als ik terugkijk op mijn coachingtraject bij Carline kan ik zeggen dat ik alleen maar liefde heb ervaren. Carline straalt rust uit waardoor ze een plek creëert waar je je veilig voelt. Waar het in mijn hoofd chaos was en ik dacht is hier nog een touw aan vast te knopen, zorgde Carline voor overzicht, ze hield de essentie in de gaten en wist precies uit mijn chaos de punten te pakken die nodig waren om stappen vooruit te kunnen maken. Carline haalt het beste in je naar boven. Ze gaf mij het vertrouwen om stappen te durven nemen en daarbij ook fouten te durven maken. Dit proces zorgde voor bewustwording waar ik iedere dag baat bij heb.

In verband met de privacy zijn de namen en leeftijden bij de testimonials gefingeerd.

Amy, 21 jaar

"Het coachingstraject heeft me veel nieuwe inzichten gegeven over wat er in mijn hart en gedachten speelt, zonder dat ik me er bewust van was. Het heeft verklaringen gegeven voor gedrag dat ik niet prettig vond (bij mijzelf) en het heeft me praktische stappen geleerd om er op een juiste manier om te gaan. Carline was hierin heel geduldig en stelde treffende vragen. Ze selecteerde methodes die helpend waren op de juiste momenten. Dankzij Carline haar coaching heb ik binnen korte tijd veel geleerd over mezelf en kan ik daar nu zelf mee verder gaan in mijn proces."

In verband met de privacy zijn de namen en leeftijden bij de testimonials gefingeerd.

 Carline Visser, christelijke coach

Over mij

Ik hou van mensen. Van mijn gezin. Van koffie en taart. Van zon en zingen. Ik hou van processen die verandering brengen. 

 

En hoewel ik van deze processen houd, is er een tijd in mijn leven geweest dat ik 'vast' zat. Ik wist dat het anders kon, maar ik had geen idee waar ik moest beginnen.

 

Een van de dingen die een andere benadering nodig had was het omgaan met mijn chronische pijnklachten. Ik had hier vanaf jonge leeftijd last van, maar had om verschillende redenen besloten dat deze klachten mijn leven en keuzes niet zouden beperken. Er was namelijk nooit een lichamelijke oorzaak aangewezen voor deze klachten, waardoor ze bestempeld waren als 'tussen de oren'. Dit heeft er voor gezorgd dat ik een strategie ontwikkelde van perfectionisme en doorzetten. Alles om te bewijzen dat ik niet zwak was.

 

Met de kennis van nu is dat niet heel wijs geweest. Ik heb het mijzelf hiermee heel zwaar gemaakt. Uiteindelijk was het ook niet vol te houden. Vanaf het moment dat ik dit niet meer kon heb ik veel moeten leren over andere keuzes maken, beter zorgen voor mijzelf en het loslaten van bepaalde overtuigingen. Niet alles wat je denkt is waar. Overtuigingen kunnen zijn ingegeven door wat je hebt meegemaakt of hebt meegekregen.

 

Ik wilde meer leren over gezonde psychologie en ook hoe het geloof geïntegreerd kan worden in de zoektocht naar heelheid. Daarom heb ik de opleiding christelijke integratieve coaching bij Groundwork gevolgd. 

 

Nu ik deze studie heb afgerond ga ik met plezier aan de slag als coach, om ook jou mee te nemen in een reis naar een leven waarin je milder kunt gaan kijken naar jezelf. Waarin je meer inzicht krijgt in de reden dat je bepaalde keuzes maakt en daardoor ook meer vrijheid ervaart om de dingen anders te doen daar waar het je nu niet lukt.

In mijn leven speelt geloof een grote rol. Ik heb geleerd om geloof te integreren in de gesprekken en interventies die ik doe. Als dit minder of niet bij jou past, of als je hier vragen over hebt, geef dat dan gerust aan in onze kennismaking. 

Voordat ik met de coachings-opleiding begon heb ik lange tijd in de zorg gewerkt. 

Ik ben opgeleid als verpleegkundige maar mijn interesse lag voornamelijk bij het begeleiden van mensen. Dat heb ik jaren met veel passie en plezier gedaan in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Als coach ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging NFG. Door mij aan te sluiten bij een beroepsvereniging blijf ik mij ontwikkelen door onder andere bijscholing te volgen en deel te nemen aan een intervisiegroep. 

Ramona, 35 jaar

Ik heb het afgelopen jaar een coachingstraject gedaan met Carline. Al vanaf de eerste gesprekken heb ik me erg veilig gevoeld om m’n gevoelens en zwakheden met haar te delen. Ik ben me bewust geworden dat ik altijd aan het vechten geweest ben om alles om me heen onder controle te houden zodat ik maar niet naar de pijn van afwijzing hoefde te gaan. Door Carline’s liefdevolle doch doortastende manier van helpen heb ik mijn eigen (innerlijke) afgewezen kind durven omarmen, waardoor ik met de afwijzing in m’n hart aan de slag heb kunnen gaan en genezing heb ervaren.

Wat ik zo fijn vind aan Carline is dat ze me heeft geholpen dat ik het niet altijd ‘goed’ hoef te doen, maar dat ik ergens naar toe aan het werken ben wat met vallen en opstaan gaat. Ik heb nu het coaching traject afgerond en ik heb er zoveel aan gehad! Ik begrijp mezelf beter, kan dingen veel beter in perspectief zetten en heb geleerd mezelf te accepteren, m’n zwakheden maar ook m’n sterke punten!

In verband met de privacy zijn de namen en leeftijden bij de testimonials gefingeerd.

1
2

Lise, 25 jaar

Carline weet door goed te luisteren de juiste bewoordingen te geven aan je struggles, wanneer je zelf de draad even kwijt bent. Soms lijkt het of ze je gedachten even anders weet te ordenen, waardoor het probleem, maar zeker ook de oplossing helder worden. Hierbij houdt zij altijd voor ogen: waar heb jij behoefte aan? De helderheid die zij schetst, geeft meer inzicht in jezelf. Daardoor leek het soms ook alsof ik het antwoord al in me had, maar zij het door haar manier van verwoorden aan mij duidelijk kon maken. Zo hield ze mij een spiegel voor waardoor ik mijzelf ook beter snapte.

In verband met de privacy zijn de namen en leeftijden bij de testimonials gefingeerd.

Marriage Course-106.jpg

Contact opnemen

Bedankt voor de inzending!

Adres

bezoekadres tijdens kantooruren: Rodenrijseweg 295, Berkel en Rodenrijs

Telefoon

06-82085610

Email

Connect

 • Facebook
 • LinkedIn
 • Instagram
20150618 NFG met tekst.jpg
Groeien in je persoonlijke ontwikkeling, relaties en geloof
bottom of page