top of page

New year New me


Ben jij deze uitdrukking al tegengekomen?

Een leuke uitspraak, die mijn tienerdochter en ik vooral gebruiken met een vleugje sarcasme.

Want het nieuwe jaar is nog maar een paar dagen oud en ik ben mijn "old me" al een aantal keer tegengekomen. Het deed me denken aan deze post die ik al eens eerder heb geplaatst. Zie het maar als een reminder, dat doe ik ook.


Het lijkt soms of alle stappen die je hebt genomen in je weg naar groei en herstel, zo weer teniet gedaan zijn. Een woord, een blik, een situatie die maar al te bekend aanvoelt en je bent weer terug bij af. Dat denk je. Dat voel je.

Moet je nu wéér dat hele pad lopen? Weer door al die stappen heen? Je was zo blij met de resultaten die je had gezien bij jezelf. Je stond sterker in je schoenen, je had deze issues echt doorgewerkt.


En nu voelt het alsof je weer helemaal aan het begin staat. Misschien komt het wel door de feestdagen. Dat het weer precies was als vroeger. Iedereen neemt zijn rol weer op zich, bewust of onbewust. Ook jij. En je voelt, deze rol past niet meer bij mij.


Misschien valt je zekerheid weg door iets wat je overkomt en je stapt in een oude valkuil. Is het zoeken naar controle? Of je apathisch opstellen? Vluchten voor je emoties of voor een situatie?


Sta eens even stil. Kijk eens terug naar de stappen die je genomen hebt. De moeite die het koste om patronen te doorbreken. Het is niet weg. Het was geen verspilde tijd.


Haal even diep adem. Bedenk hoe je zou willen zijn. Het verlangen naar verandering is niet weg! Dat je werd teruggeworpen op oude patronen betekent niet dat het zo moet blijven.

Als je leeft met God, kom op adem bij Hem. Laat Hem je weer vertellen over het nieuwe leven dat Hij voor je heeft. En geloof Hem!


En nu. Ga eens rechtop staan. Stevig, alsof je niet net gestruikeld bent. En vervolg je weg. Niet vanaf het begin, maar van waar je was gebleven.

Je komt er wel!

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page