top of page

Obstakel

Bijgewerkt op: 28 feb. 2023

Ik kwam deze boom tegen tijdens een wandeling. Een obstakel op het pad. Ik vind het een geweldig plaatje! In de gesprekken die ik voer en in de opleiding die ik doe ben ik vaak bezig met obstakels die je tegenhouden om het leven in al zijn volheid te kunnen leven. En dan blijkt dat je obstakels op verschillende manieren kunt bekijken.


In eerste instantie zie je iets groots wat de weg blokkeert. Maar soms is er zoveel verpakking om een obstakel heen gekomen dat het geheel enorm groot lijkt te zijn. Door eerdere (negatieve) ervaringen of door angst. In de coachings-gesprekken pakken we vaak het geheel uit. En dan blijkt het obstakel soms ineens veel kleiner te zijn dan je op het eerste gezicht ziet. Dan kan je er iets mee!


Het kan ook zijn dat iets in je leven de weg totaal blokkeert. Totdat je beter kijkt en ziet dat het misschien wel groot is, maar niet te hoog. Of dat er nog ruimte is om er omheen te lopen. Voor mij is dit beeld een goede reminder. Ik had absoluut last van te grote verpakkingen van mijn obstakels en kon er ook niet goed overheen kijken. Ik kon echt blokkeren door iets wat op mijn weg lag. Te groot, te hoog. Nu kan ik beter zien wat het werkelijk is.


Het begint al met durven kijken. Rustig, zonder meteen een nieuwe weg te zoeken. Is het werkelijk te groot om overheen of langs te kunnen? Of als het echt te groot is voor jou alleen, is er iemand die je kan helpen hierbij?


Ik gun je een goed zicht op de boom op jouw weg die je hindert om het leven ten volle te leven. Dat het durft te bekijken, durft uit te pakken en ermee te doen wat nodig is in jouw situatie.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page