top of page

Twijfel je nog?


Toen ik jaren geleden voor het eerst nadacht over het starten met therapie of coaching vond ik de drempel best hoog om ook daadwerkelijk de stap te zetten.


Ik wist wel dat het nodig was om patronen te doorbreken en door situaties heen te werken die in mijn leven hadden plaatsgevonden. Gebeurtenissen waarvan ik de gevolgen nog met me meedroeg.


En toch kostte het me best wat strijd om uiteindelijk een contactformulier in te vullen en een intakegesprek te plannen bij een therapeut.

Waar dat door kwam?


➡️ Ik vroeg me af of waar ik tegenaan liep wel echt een hulpvraag was.


➡️ Of het geen onzin was, of onnodig, dat ik gesprekken nodig had (deze vraag heb ik volgens mij ook echt gesteld aan mijn toenmalige therapeut).


➡️ Ik vroeg me af bij wie ik op mijn plek zou zijn. Ik had een aantal voorwaarden waaraan een hulpverlener moest voldoen.


➡️ Ik vroeg me af "hoe het werkte". Ookal probeert de coach of therapeut helder en concreet te zijn op een website, het is toch iets nieuws waar je instapt met als inzet het meest kwetsbare wat je hebt. Je emoties, gebeurtenissen, je gedachtengangen die je niet met iedereen deelt.


➡️ Oh, en ik vroeg me ook regelmatig af of ik er echt behoefte aan had om bepaalde dingen "op tafel te leggen". Het heeft voordelen om dingen voor jezelf te houden!


Dus ja, ik twijfelde.

Best lang ook.

Ik weet niet of er een gemiddelde is, maar ik hoor echt vaker dat er een tijd overheen gaat voordat mensen echt de stap nemen om contact te zoeken met een coach.


Je bent in goed gezelschap als je hierover twijfelt.Een paar tips:


➡️ Als je een bidder bent, vraag God specifiek om leiding over deze keuze. Ik geloof dat Hij betrokken wil zijn bij onze keuzes en onze (mentale) gezondheid belangrijk vind.


➡️ Vraag eens naar de ervaringen van een vriendin of familielid van wie je weet dat zij bij een coach is geweest.


➡️ Luister naar je gevoel, als het gaat om timing (wanneer) en om de coach (bij wie) die je wilt benaderen.


➡️ Bedenk wat een traject je zou kunnen brengen. Wat zou je eruit willen halen? Hoe zou het je leven verrijken?


➡️ Bedenk ook eens hoe het zal gaan als je niet aan de slag gaat met datgene waar je tegenaan loopt. Wil je dat je leven blijft zoals het is, of denk je dat er winst te behalen valt als je hiermee aan de slag gaat?


Als je zover bent, na je twijfelen en overwegen, neem contact op met de coach of therapeut waar jij je naartoe getrokken voelt.

Waarvan je denkt dat hij of zij kan aansluiten bij de thema's waar jij mee bezig bent.


Ik denk dat als je twijfelt, het vooral gaat om het "wanneer" en "bij wie".

Neem je tijd om daarachter te komen en waag de sprong.


Ik geloof dat het je verder brengt!

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page